Półmiski
Kuchni
Fanaberii

Odświeżyliśmy menu, które poprzednio nosiło nazwę KORYTKA. Obecnie nazywa się PÓŁMISKI KUCHNI FANABERII i mamy nadzieję, że nasze nowe propozycje przypadną Ci do gustu.

PÓŁMISKI KUCHNI FANABERII realizujemy wyłącznie na wcześniejsze zamówienie.

Półmisek Różowy (dla 4-6 osób)

Pierś z kaczki (1szt.), polędwiczki wieprzowe z sosem z borowików (1szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (1szt.), noga z kaczki confit (1szt.), rolada wieprzowa (1szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (1szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem, zestaw jarzyn, buraki glazurowane w miodzie.

Cena 400 zł

Półmisek Zielony (dla 4-6 osób)

Noga z gęsi (1szt.), pierś z kaczki (1szt.), skok z królika (1szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (1szt.), rolada wołowa (1szt.), ozór wołowy z sosem chrzanowym (1szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem, zestaw jarzyn.

Cena 400 zł

Półmisek Różowy (dla 8-10 osób)

Pierś z kaczki (2szt.), polędwiczki wieprzowe z sosem z borowików (2szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (2szt.), noga z kaczki confit (2szt.), rolada wieprzowa (2szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (2szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem, zestaw jarzyn, buraki glazurowane w miodzie

Cena 650 zł

Półmisek Zielony (dla 8-10 osób)

Noga z gęsi (2szt.), pierś z kaczki (2szt.), skok z królika (2szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (2szt.), polędwiczka wieprzowa w sosie w borowików (1szt.), ozór wołowy w sosie chrzanowym (1szt.), rolada wołowa (2szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem, zestaw jarzyn.

Cena 650 zł

Półmisek Rybny (dla 4-6 osób)

6 kawałków ryby pieczonej w piecu do wyboru: łosoś, pstrąg, dorsz, halibut, sandacz, ziemniaki opiekane, denary ziemniaczane, kapusta zasmażana lub zestaw jarzyn, mix pierogów.

Cena 450 zł

Półmisek Rybny (dla 8-10 osób)

12 kawałków ryby pieczonej w piecu do wyboru: łosoś, pstrąg, dorsz, halibut, sandacz, ziemniaki opiekane, denary ziemniaczane, kapusta zasmażana lub zestaw jarzyn, mix pierogów.

Cena 680 zł

Zimna płyta tradycyjna

Deska wędlin i serów, tymbaliki drobiowe, trio śledziowe (śledzie w burakach, w sosie koperkowym, w sosie rukolowym), pieczywo, masło, bruschetta (3szt.), sałatka Szefa z chrupiącym kurczakiem, sałatka Wiosenna.

Cena 45 zł od osoby

Zimna płyta nowoczesna

deska włoskich wędlin, deska włoskich serów (sery twarde i pleśniowe), rollsy z kurczakiem i warzywami, kawałki kurczaka w zalewie octowej z warzywami, sałatka z brokuł, kurczaka i ogórka kiszonego, sałatka Caprese (z pesto bazyliowym i oliwkami), pieczywo (3 rodzaje), masło. W formie Finger Food: tatar wołowy (siekany) z piklami, cebulką i marynowanymi kurkami, kurczak w sosie curry, mini sałatka z krewetką, śledzie w suszonych pomidorach z cebulką.

Cena 65 zł od osoby