Półmiski
Kuchni
Fanaberii
Odświeżyliśmy menu, które poprzednio nosiło nazwę KORYTKA. Obecnie nazywa się PÓŁMISKI KUCHNI FANABERII i mamy nadzieję, że nasze nowe propozycje przypadną Ci do gustu.
PÓŁMISKI KUCHNI FANABERII realizujemy wyłącznie na wcześniejsze zamówienie.
Półmisek Różowy (dla 4-6 osób)
Pierś z kaczki (1 szt.), polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików (1 szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (1 szt.), noga z kaczki confit (1 szt.), rolada wieprzowa (1 szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (1 szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem (60 szt.), zestaw jarzyn (3 rodzaje), buraki glazurowane w miodzie.
Cena 500 zł
Półmisek Zielony (dla 4-6 osób)
Noga z gęsi (1 szt.), pierś z kaczki (1 szt.), skok z królika (1 szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (1 szt.), rolada wołowa (1 szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (1 szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem (60 szt.), zestaw jarzyn (3 rodzaje), buraki glazurowane w miodzie.
Cena 500 zł
Półmisek Różowy (dla 8-10 osób)
Pierś z kaczki (2 szt.), polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików (2 szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (2 szt.), noga z kaczki confit (2 szt.), rolada wieprzowa (2 szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (2 szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem (100 szt.), zestaw jarzyn (3 rodzaje), buraki glazurowane w miodzie.
Cena 800 zł
Półmisek Zielony (dla 8-10 osób)
Noga z gęsi (2 szt.), pierś z kaczki (2 szt.), skok z królika (2 szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (2 szt.),polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików, rolada wołowa (2 szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (1 szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem (100 szt.), zestaw jarzyn (3 rodzaje), buraki glazurowane w miodzie.
Cena 800 zł
Półmisek Rybny (dla 4-6 osób)
6 kawałków ryby pieczonej w piecu, do wyboru 3 rodzaje po 2 sztuki: łosoś, pstrąg, halibut, karmazyn. Ziemniaki opiekane, denary ziemniaczane, zestaw jarzyn (3 rodzaje).
Cena 550 zł
Półmisek Rybny (dla 8-10 osób)
12 kawałków ryby pieczonej w piecu, 4 rodzaje po 3 sztuki: łosoś, pstrąg, halibut, karmazyn. Ziemniaki opiekane, denary ziemniaczane, zestaw jarzyn (3 rodzaje).
Cena 850 zł
Zimna płyta tradycyjna
Deska wędlin i serów, galaretki drobiowe, śledzie w burakach, śledzie w sosie koperkowym, mini bruschetta, sałatka szefa z chrupiącym kurczakiem, sałatka wiosenna, rollsy z kurczakiem i warzywami, pieczywo, masło.
Cena 60 zł od osoby
Zimna płyta nowoczesna
Deska włoskich wędlin, deska włoskich serów (sery twarde i pleśniowe), rollsy z kurczakiem i warzywami, sałatka z brokuł, kurczaka i ogórka kiszonego, koreczki capresse z bazylią, mini bruschetta, pieczywo, masło. W formie finger food: tatar wołowy (siekany) z piklami, cebulką, i marynowanymi kurkami, gravlax z łososia, mini sałatka z krewetką.
Cena 80 zł od osoby
Ciepła kolacja w formie dania jednogarnkowego
Barszcz z krokietem mięsnym, bogracz lub żurek śląski.