Półmiski
Kuchni
Fanaberii

Odświeżyliśmy menu, które poprzednio nosiło nazwę KORYTKA. Obecnie nazywa się PÓŁMISKI KUCHNI FANABERII i mamy nadzieję, że nasze nowe propozycje przypadną Ci do gustu.

PÓŁMISKI KUCHNI FANABERII realizujemy wyłącznie na wcześniejsze zamówienie.

Półmisek Różowy (dla 4-6 osób)

Pierś z kaczki (1 szt.), polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików (1 szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (1 szt.), noga z kaczki confit (1 szt.), rolada wieprzowa (1 szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (1 szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem (60 szt.), zestaw jarzyn (3 rodzaje), buraki glazurowane w miodzie.

Cena 500 zł

Półmisek Zielony (dla 4-6 osób)

Noga z gęsi (1 szt.), pierś z kaczki (1 szt.), skok z królika (1 szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (1 szt.), rolada wołowa (1 szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (1 szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem (60 szt.), zestaw jarzyn (3 rodzaje), buraki glazurowane w miodzie.

Cena 500 zł

Półmisek Różowy (dla 8-10 osób)

Pierś z kaczki (2 szt.), polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików (2 szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (2 szt.), noga z kaczki confit (2 szt.), rolada wieprzowa (2 szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (2 szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem (100 szt.), zestaw jarzyn (3 rodzaje), buraki glazurowane w miodzie.

Cena 800 zł

Półmisek Zielony (dla 8-10 osób)

Noga z gęsi (2 szt.), pierś z kaczki (2 szt.), skok z królika (2 szt.), kula drobiowa wypełniona pieczarkami i porem (2 szt.),polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików, rolada wołowa (2 szt.), zawijaniec parmeński z suszonymi pomidorami i bazylią owinięty szynką długodojrzewającą (1 szt.), denary ziemniaczane, kluski śląskie z sosem (100 szt.), zestaw jarzyn (3 rodzaje), buraki glazurowane w miodzie.

Cena 800 zł

Półmisek Rybny (dla 4-6 osób)

6 kawałków ryby pieczonej w piecu, do wyboru 3 rodzaje po 2 sztuki: łosoś, pstrąg, halibut, karmazyn. Ziemniaki opiekane, denary ziemniaczane, zestaw jarzyn (3 rodzaje).

Cena 550 zł

Półmisek Rybny (dla 8-10 osób)

12 kawałków ryby pieczonej w piecu, 4 rodzaje po 3 sztuki: łosoś, pstrąg, halibut, karmazyn. Ziemniaki opiekane, denary ziemniaczane, zestaw jarzyn (3 rodzaje).

Cena 850 zł

Zimna płyta tradycyjna

Deska wędlin i serów, galaretki drobiowe, śledzie w burakach, śledzie w sosie koperkowym, mini bruschetta, sałatka szefa z chrupiącym kurczakiem, sałatka wiosenna, rollsy z kurczakiem i warzywami, pieczywo, masło.

Cena 60 zł od osoby

Zimna płyta nowoczesna

Deska włoskich wędlin, deska włoskich serów (sery twarde i pleśniowe), rollsy z kurczakiem i warzywami, sałatka z brokuł, kurczaka i ogórka kiszonego, koreczki capresse z bazylią, mini bruschetta, pieczywo, masło. W formie finger food: tatar wołowy (siekany) z piklami, cebulką, i marynowanymi kurkami, gravlax z łososia, mini sałatka z krewetką. 

Cena 80 zł od osoby

Ciepła kolacja w formie dania jednogarnkowego

Barszcz z krokietem mięsnym,  bogracz lub żurek śląski.

Cena 26 - 30 zł porcja

Wiadomość wysłana

Skontaktujemy się z tobą do 24 godzin.